Welke rol speelt het Parlement in de coherentie van het beleid voor het recht op voedsel? Hinderpalen, uitdagingen en voorstellen.

In het dossier dat werd opgesteld ter gelegenheid van de ronde-tafelbijeenkomst op 10 juni 2013 in het Federale Parlement, stellen de Coalitie tegen de Honger en de koepelorganisaties (CNCD-11.11.11 en 11.11.11) twee concrete gevallen voor waarbij de Belgische politiek duidelijk onvoldoende coherent is in de ontwikkelingsdoelstellingen en het recht op voedsel. Het gaat meerbepaald over het beleid inzake de promotie van agrobrandstoffen en de betrokkenheid van België in de internationale instellingen in het geval van de Wereldbank.

De Coalitie tegen de Honger herinnert er ook aan dat een coherent beleid gebaseerd is op ontwikkelingsdoelstellingen en in het bijzonder wat het het recht op voedsel inhoudt.

Tenslotte stelt ze enkele duidelijke pistes voor waarmee het Belgische Parlement actie kan ondernemen voor een coherenter beleid..

string(25) "wpl_publications_category"
Vorig artikel

Voedselsoevereiniteit : een agenda voor de toekomst

Door het recht op voedselsoevereiniteit als referentiekader te hanteren, kan België een actieve en nuttige bijdrage leveren aan...
Meer info Download de publicatie
Volgend artikel

Toegang tot krediet voor familiale landbouwers. Hoe kan...

Naar aanleiding van de ronde-tafelbijeenkomst die de Coalitie tegen de Honger op 19 september 2013 in het Parlement...
Meer info Download de publicatie